Україна прагне швидше реалізувати судову реформу для гарантії впевненості бізнесу – Шмигаль

Україна прагне швидше реалізувати судову реформу для гарантії впевненості бізнесу – Шмигаль

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив актуальні питання двосторонньої співпраці з представниками швейцарського бізнесу в Україні та наголосив, що Україна прагне якнайшвидше реалізувати судову реформу для гарантій впевненості інвесторам.

Як передає Укрінформ, про це інформує Урядовий портал.

Прем'єр-міністр зауважив, що Швейцарія входить до п’ятірки найбільших інвесторів в економіку України та подякував за послідовну підтримку українських реформ, зокрема реформи децентралізації.

«Децентралізація стала однією з найуспішніших реформ, яка дала свої переваги не лише суспільству, але й бізнесу. Наразі у нас в процесі майже 20 реформ, зокрема, які стосуються ринку електроенергії, газу, землі. Ми також прагнемо якнайшвидше реалізувати судову реформу, адже це гарантує справедливість і впевненість для бізнесу. Ми розуміємо, що це основний фактор інвестиційної привабливості й полегшення ведення підприємницької діяльності в Україні», — зазначив прем’єр.

Шмигаль також відзначив, що Україна доєднується до Європейського зеленого курсу (ЄЗК). Вже створена відповідна робоча група й ведеться робота над створенням на основі ЄЗК Українського зеленого курсу як державної стратегії.

«Україна має стратегічне завдання — до 2050 року разом із Європою перейти на зелену енергію. А до 2040 року маємо план справедливої трансформації вугільних регіонів, що передбачає поступовий перехід до чистої енергетики», — зауважив очільник уряду.

Крім того, на доручення Прем’єр-міністра України було розроблено законопроект про спрощення підключення до електромереж, що має підняти Україну в рейтингу Doing Business та покращити інвестиційний клімат. Профільний комітет Верховної Ради вже підтримав документ і невдовзі він буде винесений до зали парламенту.

Шмигаль також наголосив, що Україна продовжує роботу над спрощенням доступу до державних послуг, зокрема створений Єдиний веб-портал електронних послуг та Єдиний державний реєстр.

«Усі дозвільні документи переведені в Єдиний державний реєстр, який став прозорим та публічним. За пів року роботи через нього видано 60 тисяч дозволів», — зауважив прем’єр.

Читайте також: Шмигаль доручив розробити детальний план запуску іпотеки за мінімальними ставками

Як зазначив Шмигаль, Україна має намір розбудовувати інфраструктурні об’єкти за рахунок державно-приватного партнерства та концесії. Міністр інфраструктури Владислав Криклій закликав представників швейцарського бізнесу брати участь у концесійних конкурсах.

Читайте також: Шмигаль обговорив перспективи співпраці з німецьким бізнесом

На зустрічі також були присутні міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-