Кабмін встановив нові форми господарювання для сільськогосподарських кооперативів

Кабмін встановив нові форми господарювання для сільськогосподарських кооперативів

Укрінформ
Уряд на засіданні 3 березня схвалив постанову, яка затверджує модельні статути сільськогосподарського кооперативу – установчі документи, що регулюють їхню діяльність

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Нові установчі документи будуть використовуватися для створення та провадження діяльності с/г кооперативів. Зокрема, вони містять положення, які регулюють правовий статус, права, обов’язки та відносини членів і асоційованих членів кооперативу, пов’язані із створенням, управлінням, провадженням господарської діяльності та припиненням діяльності с/г кооперативів.

Зазначається, що постанова розроблена для виконання норм Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію», яким скасовано поділ сільськогосподарських кооперативів за типами на виробничі і обслуговуючі. Натомість запроваджено нову форму господарювання – сільськогосподарський кооператив, що діє з метою або без мети отримання прибутку.

Читайте також: В Україні розширили перелік техніки для аграріїв, вартість якої компенсується з бюджету

«Оновлена форма господарювання сільськогосподарських кооперативів сприятиме збільшенню їх чисельності. Адже наявність модельного статуту суттєво спрощує процедуру утворення кооперативів, а також ним пропонуються більш привабливі економічні умови для їх діяльності. Такі зміни посилять конкурентоспроможність малих і середніх агровиробників, об’єднаних у кооперативи, та загалом – розвиток сільської економіки і сільських територій», - прокоментував міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-