Укравтодор співпрацюватиме з ЄБРР у сфері протидії корупції – Кубраков

Укравтодор співпрацюватиме з ЄБРР у сфері протидії корупції – Кубраков

Укрінформ
Понад 30 спеціалістів Європейського банку реконструкції та розвитку з 2021 року будуть залучені на рівні консультацій у діяльність Укравтодору – починаючи від етапу закупівель до прийняття доріг в експлуатацію.

Таким чином, Укравтодор стане першою інституцією в Україні, яка отримає підтримку ЄБРР у сфері боротьби з корупцією, повідомив на форумі «Україна 30. Інфраструктура» голова Укравтодору Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

Залучення спеціалістів стало можливим після підписання відповідного меморандуму з ЄБРР.

«Думаю, це буде для нас цікавим і відповідальним проєктом. До речі, ЄБРР хоче цю практику надалі розповсюджувати і на інші державні установи, з якими вони співпрацюють в Україні», – розповів Кубраков.

Крім того, Укравтодор реалізує низку антикорупційних реформ за підтримки USAID та інших західних донорів. За словами Кубракова, уся тендерна документація буде переведена в електронний формат, будуть створені відкриті реєстри асфальтобетонних заводів.

Читайте також: Приватні інвестори та фонди готові купувати облігації Укравтодору – гендиректор Dragon Capital

Агентство також має на меті лібералізацію ціноутворення на усіх етапах роботи над об’єктами, від етапу проєкту до звітування про виконання роботи.

Як пояснив голова агентства, зміни торкнуться компанії «Автомобільні дороги України». Нещодавно там було перезавантажено Наглядову раду.

Читайте також: Укравтодор цьогоріч планує оновити 20% основної мережі доріг

Укравтодор також посилює співпрацю з системою Prozorro. Продажі, зазначив Кубраков.

«Все майно, яке є для нас тягарем, ми плануємо або передати обласним державним адміністраціям, або продати разом із Prozorro.Продажі», – сказав він.

Як повідомлялося, раніше на форумі «Україна 30. Інфраструктура» заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що в цьому році планується оновлення 6500 км українських доріг та 245 штучних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-