У Мінфіні прогнозують домовленості з МВФ цьогоріч, а транш - наступного року

У Мінфіні прогнозують домовленості з МВФ цьогоріч, а транш - наступного року

Укрінформ
У Міністерстві фінансів припускають, що домовитись із Міжнародним валютним фондом про транш вдасться в цьому році, однак кошти надійдуть вже у наступному.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю ВВС News Україна розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

"У нас ці кошти, звичайно, передбачені в бюджеті. Більш того, у нас були передбачені два транші від МВФ (по 700 млн дол. кожний - ред.). Ми виконали усі структурні "маяки" для першого перегляду. Звичайно, зараз вже є інші структурні "маяки", щодо яких ми ще в процесі виконання. Я не можу сказати категорично, що коштів не буде. Може виявитися так, що це рішення якимось чином буде знайдено. Але я не хочу давати якісь оптимістичні обіцянки щодо цього. Більш імовірним сценарієм, я б сказав, дуже високо ймовірним, що нам вдасться домовитися у поточному році про місію і ці кошти будуть вже в наступному році",- сказав Марченко.

Він зазначив, що наразі питання не стільки в транші, а в месиджах і взаємодії.

Читайте також: Дефіцит бюджету-2021 після переговорів з МВФ зменшили на 24 мільярди – Марченко

"Якщо ми зможемо переломити негативний наратив останніх місяців, це вже буде великою перемогою, я вважаю. Тому що це відкриває нам шлях до отримання макрофінансової допомоги, до відновлення перемовин зі Світовим банком, і так далі", - сказав Марченко.

Читайте також: Мінфін прогнозує перевиконання доходів бюджету на ₴10 мільярдів до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів 26 листопада заявило про успішне завершення переговорів з МВФ про основні параметри проєкту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми Stand-by для України, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ та отримання чергового траншу.

Фото: НВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-