Українськими газосховищами можуть зацікавитися країни Тримор’я – голова PGNiG

Українськими газосховищами можуть зацікавитися країни Тримор’я – голова PGNiG

Укрінформ
Українські газосховища на заході України в майбутньому могли б використовувати країни ініціативи Трьох морів після створення спільного ринку газу. 

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив голова правління польської державної нафтогазової компанії PGNiG Єжи Квєцінський.

За його словами українські сховища газу досить потужні, вони значно більші, ніж потребує Польща. Тому, на думку Квєцінського, у майбутньому вони могли б слугувати не лише для Польщі, а й для багатьох інших країн ініціативи Трьох морів, якби їм вдалося б створити спільний газовий ринок.

Керівник PGNiG додав, що цього ринку наразі немає, оскільки велике газове сполучення між Польщею й Словаччиною лише будується.

Читайте також: Польська PGNiG восени розпочне розвідку газу на заході України

Як повідомлялося, ініціатива трьох морів — міжнародна економічна та інфраструктурна ініціатива, що об'єднує 12 країн Європейського Союзу, розташованих поблизу Балтійського, Чорного та Адріатичного морів. Її заснували Польща та Хорватія, а перший саміт Тримор’я відбувся влітку в серпні 2016 року у хорватському Дубровнику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-