Шмигаль хоче, аби Рада переглянула карантинні обмеження зарплат у держсекторі

Шмигаль хоче, аби Рада переглянула карантинні обмеження зарплат у держсекторі

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не виключає, що рішення про обмеження зарплат в державному секторі на час карантину треба буде переглядати, адже воно негативно впливає на менеджерський кадровий потенціал.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

«Коли це питання виносилося в парламент, ідея полягала у тимчасовому обмеженні. Називалися строки - завершення карантину, плюс два місяці. Але тоді, у квітні, ніхто не знав, як розвиватиметься епідситуація та як довго триватиме карантин. Сьогодні ми розуміємо, що карантин залишатиметься і надалі. За відсутності вакцин і ліків – це єдиний ефективний інструмент контролю за рівнем захворюваності. На жаль, ми продовжуємо втрачати якісний менеджерський кадровий потенціал і сьогодні стоїть питання ухвалення змін до депутатського закону. Урядовим рішенням ми не можемо його змінити. Тим більше є подання до Конституційного Суду, що затягує строки. Тож будемо зі свого боку вести діалог з парламентом, шукати компроміс», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль: Сподіваюся, Уруський сприятиме консолідації підприємств у потужний економічний “кістяк”

За його словами, вже є цілий ряд прецедентів, коли в результаті парламентського рішення про обмеження зарплат на держпідприємствах якісні топменеджери з державних установ, банків, промислових підприємств звільнилися і пішли у приватний сектор.

Читайте також: Січень і липень 2021 року — Шмигаль розповів про наступні підвищення “мінімалки”

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 квітня ухвалила закон про внесення змін до держбюджету, яким, серед іншого, обмежила грошове забезпечення працівників бюджетних установ десятьма мінімальними зарплатами. Тобто, 1 квітня і до кінця карантину заробітні плати в державному секторі не можуть перевищувати 47,2 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-