Уряд визначив переможців конкурсу на укладання угод про розподіл вуглеводнів

Уряд визначив переможців конкурсу на укладання угод про розподіл вуглеводнів

Укрінформ
Уряд схвалив проєкт постанови про визначення переможців конкурсу на укладання угод про розподіл продукції (УРП), яка буде видобуватися на Грунівській, Ічнянській та Охтирській нафтогазових ділянках.

Про це під час засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це питання (про визначення переможців конкурсу на укладання угод про розподіл вуглеводнів - ред.) вчора під час засідання ради економічного розвитку України було визнане одним з пріоритетів, який дасть змогу залучати інвестиції в Україну", - сказав Шмигаль.

Вуглеводні видобуватимуться у межах ділянок Грунівська, Охтирська, Ічнянська.

"З огляду на наявну практику укладання угод про розподіл продукції та посилення позиції держави при їх підготовці, проєктом пропонується доручити міжвідомчій комісії розробити проєкти угод про розподіл вуглеводнів, а також забезпечити оперативне опрацювання та уніфікування умов угод", - представила проєкт т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.

Проєкт було схвалено з одноденним терміном доопрацювання Міністерством юстиції.

Читайте також: Розподіл вуглеводнів: міжвідомча комісія назвала переможців трьох конкурсів

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня 2020 року на засіданні Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції було прийнято рішення рекомендувати переможців 3-х конкурсів з УРП щодо Ічнянської, Грунівської та Охтирської ділянок. За результатами оцінки заявок, компанія York Energy буде рекомендована переможцем щодо Ічнянської ділянки, а EPH (Nafta) - переможцем щодо Охтирської та Грунівської ділянок. Ці рекомендації комісії були передані Кабінету міністрів для прийняття остаточного рішення щодо затвердження переможців конкурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-