Мінекономіки моніторить ціни в торгових мережах

Мінекономіки моніторить ціни в торгових мережах

Укрінформ
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запевнило, що слідкує за цінами в торгових мережах та вирішує питання з продовольчими ринками.

Про це сказав міністр Мінекономіки Ігор Петрашко під час зустрічі провідними аграрними асоціаціями, повідомляє пресслужба міністерства.

«Активний діалог і консолідація зусиль міністерства, профільних асоціацій та виробників є важливим для розвитку галузі, особливо в часи карантинних заходів. Сьогодні ми намагаємося, щоб усі обмеження, які дійсно потрібні для протидії COVID-19, мали мінімальний вплив на бізнес. Ми працюємо над тим, щоб не зупиняти вантажоперевезення, не зупиняти експорт. Ми моніторимо ціни, слідкуємо, що відбувається в торгових мережах. Зараз вирішуємо питання з продовольчими ринками. Одним з ключових питань для нас було і є збереження максимальної кількості робочих місць”, - зазначив міністр.

Читайте також: Уряд запровадив квоти на експорт гречки до 1 липня

Важливою темою під час зустрічі стало обговорення алгоритму дій щодо імплементації земельної реформи та врахування усіх аспектів, пов'язаних, наприклад, з наданням фінансової підтримки малим фермерам для придбання земельних ділянок, створенням прозорих умов для всіх учасників та ін.

З боку представників асоціацій були підняті такі питання, як важливість державної підтримки аграріїв (її збереження та удосконалення), розвиток тваринництва, необхідність прийняття законопроєкту про кооперацію, підтримка фермерства та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-