Найбільший банк США прогнозує глобальну рецесію через пандемію COVID-19

Найбільший банк США прогнозує глобальну рецесію через пандемію COVID-19

Укрінформ
Фінансовий холдинг JPMorgan прогнозує, що пандемія коронавірусу спричинить в економіках США та країн Європи глибоку рецесію, яка відчуватиметься вже влітку.

Про це повідомляє Business Insider.

"Найбільший банк США очікує, що пандемія коронавірусу занурить американську та європейську економіки у глибоку рецесію вже цього літа", - йдеться у повідомленні.

Прогнози JPMorgan значно змінилися протягом останніх тижнів, оскільки спалах коронавірусу поширився по всьому світу, спричинивши обвал фондових ринків.

Згідно з прогнозами JPMorgan, економіка США скоротиться на 2% у першому кварталі та на 3% у другому, а економіка країн єврозони - на 1,8% та 3,3% відповідно.

Читайте також: Фондовий ринок США закрився найбільшим обвалом за останні 33 роки

Тож, як зазначається, аби уникнути ще сильнішого удару для глобальної економіки, урядам необхідно вдатися до заходів стимулювання: обмеження стресу на фінансових ринках та підтримки споживчого попиту шляхом грошово-кредитної політики.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що Національний банк України погодився розробити програму заходів щодо кредитної підтримки бізнесу та громадян в умовах карантинних заходів з метою протидії коронавірусної інфекції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-