Українсько-турецький бізнес-форум став найбільшим в історії двох країн – президент ТПП

Українсько-турецький бізнес-форум став найбільшим в історії двох країн – президент ТПП

Укрінформ
Українсько-турецький бізнес-форум, який відбувся у Києві 3 лютого за участі президентів обох країн, став найбільшим в історії двосторонніх відносин.

Про це у виступі на форумі сказав президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

«Нинішній форум – п’ятий масштабний українсько-турецький діловий захід за останній рік і найбільший за історію наших двосторонніх відносин. У ньому беруть участь представники органів влади, регіонів, торгово-промислових палат та бізнес-асоціацій, а головне - понад 500 українських і турецьких підприємців, налаштованих працювати все активніше й активніше», - зазначив Чижиков.

Він наголосив, що участь президентів обох країн у бізнес-форумі свідчить про велику увагу, яку керівництво держав приділяє розвитку торгово-економічного співробітництва.

Читайте також: Україна хоче збільшити обсяги торгівлі з Туреччиною до $10 мільярдів — Зеленський

За словами президента ТПП, інтерес для обох сторін становить, зокрема, співпраця у сфері реструктуризації та оновлення промисловості України, налагодження виробництва сучасної високотехнологічної продукції в агропромисловому комплексі, спільний вихід з такою конкурентоспроможною продукцією на ринки третіх країн. Крім того, важливою є співпраця у сфері логістичної інфраструктури України, зокрема будівництва автошляхів, перейняття досвіду Туреччини у створенні спеціальних промислових зон та технопарків.

«Як приклад успішної реалізації нагадаю про один проєкт, що активно розгортається за потужної участі турецького капіталу, - це створення індустріального парку в місті Маріуполі, в Донецькій області. Ним зацікавилися майже 12 турецьких компаній, налаштованих на участь у відновленні Донбасу», - вказав президент ТПП.

Читайте також: Ердоган — про ЗВТ з Україною: Дуже скоро зможемо повідомити хорошу новину

Серед галузей, які мають потенціал для співпраці, він також назвав авіакосмічну промисловість, агропромисловий комплекс, енергетику, інформаційні технології, машинобудування, туризм, логістику.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 3 лютого відвідав Україну з візитом, що відбувся в рамках 8-го засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-