Стала відома дата наступного раунду тристоронніх газових переговорів

Стала відома дата наступного раунду тристоронніх газових переговорів

Укрінформ
Новий раунд тристоронніх газових переговорів між Єврокомісією, Україною та РФ відбудеться 28 жовтня.

Про це повідомив віцепрезидент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович у Twitter.

"Радий провести наступний раунд тристоронніх переговорів з Росією та Україною 28 жовтня, спираючись на прогрес, досягнутий на початку цього місяця", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня міністр енергетики та охорони довкілля України Олексій Оржель за підсумками тристоронніх переговорів щодо транзиту російського газу на європейський ринок територією України заявив, що сторони домовилися максимально активізувати зусилля для укладення угоди до 1 січня 2020 року, коли завершиться чинний контракт на транзит газу.

Читайте також: Росія готова підписати транзитний контракт з Україною за законами ЄС — Путін

Раніше Єврокомісія повідомляла, що укладення довгострокового контракту щодо транзиту російського газу на європейський ринок територією України відповідає стратегічним інтересам Євросоюзу.

Перед початком переговорів Оржель повідомив, що українська сторона погоджується із пропозицією Єврокомісії щодо укладення такого контракту. Зокрема, йдеться про узгодження довгострокового контракту на термін у 10 років, при цьому Україна має забезпечити щорічний транзит в обсязі 60 млрд кубометрів газу щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-