Росія готова підписати транзитний контракт з Україною за законами ЄС — Путін

Росія готова підписати транзитний контракт з Україною за законами ЄС — Путін

Укрінформ
Росія підпише контракт на транзит газу з Україною, якщо та до кінця року імплементує європейське законодавство.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін у ході РЕН-2019 (Російського енергетичного тижня), повідомляє "Российская газета".

Зокрема, за словами Путіна, якщо Україна імплементує енергетичне законодавство Європи до закінчення року, то Москва готова працювати в рамках європейського законодавства і підписати договір на транзит з Україною відповідно до нього.

"Якщо вона (Україна - ред.) не зможе цього зробити — що цілком ймовірно — існують внутрішньоукраїнські законодавчі, а також політичні процедури, які ще потрібно українським партнерам пройти, це не дуже просто буде зробити — тоді ми просто готові продовжити на певний час, скажімо, на рік, існуючий контракт на прокачування", - заявив Путін.

Він також окремо додав з приводу "договорів на прокачування газу через Україну", що це "має бути економічно доцільним для всіх учасників цього процесу".

Читайте також: Існуючий контракт щодо транзиту газу продовжити неможливо - Шефчович

Як повідомляв Укрінформ, контракт на транзит російського газу через територію України закінчується 31 грудня 2019 року.

19 вересня 2019 року у Брюсселі відбувся черговий раунд переговорів під головуванням віцепрезидента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича за участю делегацій Єврокомісії, України та Росії. До складу української делегації входять міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель і голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Наступний раунд газових переговорів у форматі Україна — Європейська комісія — Російська Федерація відбудеться в двадцятих числах жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-