Нафта дешевшає на тлі сигналів про відновлення видобутку в Саудівській Аравії

Нафта дешевшає на тлі сигналів про відновлення видобутку в Саудівській Аравії

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в ході торгів у п'ятницю на тлі сигналів про те, що Саудівська Аравія відновлює видобуток швидше, ніж очікувалося.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 62,26 за барель, що на $ 0,48 (0,77%) нижче за рівень закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ціна цих контрактів виросла на $ 0,35 (0,56%) і склала $ 62,74 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $ 0,24 (0,43%) - до $ 56,17 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт знизився на $ 0,08 (0,14%), до $ 56,41 за барель.

Саудівська Аравія довела свої виробничі потужності до 11,3 млн бар./добу. (б/д) менше ніж через два тижні після нападів на нафтові об'єкти королівства, повідомили обізнані джерела.

Saudi Aramco відновила потужності об'єктів - комплексу Абкайк і родовища Хурайс - до рівнів, зафіксованих до атаки: 4,9 млн б/д і 1,3 млн б/д відповідно. Тим часом подальше падіння цін на нафту може обмежити перспективу ескалації напруженості на Близькому Сході.

Американське військове командування має намір перекинути в Саудівську Аравію близько 200 військовослужбовців як підкріплення для боротьби проти загроз з повітря, повідомили в четвер в Пентагоні.

Крім того, в Пентагоні також готові в разі необхідності направити до Саудівської Аравії ще дві батареї Patriot і одну систему THAAD. Зазначається, що остаточне рішення по відправці додаткових сил поки не прийнято.

Читайте також: Нафтогаз заявляє про загрозу вчасному старту опалювального сезону

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 62,29 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,62 долара за барель, що на 12 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 62,74)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-