Держпідприємствам планують зменшити частку прибутку, яку треба віддавати державі

Держпідприємствам планують зменшити частку прибутку, яку треба віддавати державі

Укрінформ
Проєкт Державного бюджету України на 2020 рік передбачає зниження частки прибутку, яку державні підприємства та їх об'єднання мають перераховувати до бюджету, з 90% до 50%.

Про це йдеться в пояснювальній записці до проєкту Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", повідомляє портал Верховної Ради.

"Застосування з 2020 року нормативу відрахувань частини чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об’єднань та дивідендів господарських товариств на рівні 50 відсотків", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою від 24.04.2019 р. №364 збільшив розмір відрахування з 75% до 90% частки чистого прибутку, яку мають перераховувати держпідприємства до бюджету.

Читайте також: Уряд наступного року продовжить дію "теплих кредитів"

Також було скасовано пільги щодо сплати до бюджету частини чистого прибутку та дивідендів для таких суб'єктів: Адміністрація морських портів України, державні підприємства, установи та організації, які входять до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі і здійснюють діяльність у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології та метрологічної діяльності. Сюди також потрапили державні і казенні, унітарні протезно-ортопедичні підприємства, які віднесені до сфери управління Міністерства соціальної політики, Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та ДП "Національний центр Олександра Довженка" і Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-