Уряд наступного року продовжить дію

Уряд наступного року продовжить дію "теплих кредитів"

Укрінформ
У 2020 році продовжиться дія державної програми "теплих кредитів" - підтримки за механізмом здешевлення кредитів, виданих населенню та ОСББ на реалізацію енергоефективних заходів.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту бюджету.

"Передбачений обсяг фінансування у 2020 році - 400 млн грн - дозволить охопити державною підтримкою 34,3 тис. учасників (у тому числі, 1854 ОСББ/ЖБК) або 180,8 тис. родин (в тому числі 148,3 тис. родин-мешканців ОСББ/ЖБК)", - йдеться у документі.

Впровадження енергоефективних заходів учасниками Програми дозволить забезпечити економію газу у об'ємі 81,6 млн кубометрів на рік (у тому числі 66,5 млн кубометрів – за рахунок ОСББ/ЖБК).

Ще 1,6 млрд грн буде спрямовано на поповнення статутного капіталу Фонду енергоефективності, який формується для надання грантів (безповоротної фінансової допомоги) для часткового відшкодування вартості заходів з енергоефективності серед багатоквартирних будинків, в яких створені ОСББ.

"Завданнями Фонду є розширення кола споживачів послуг з підвищення ефективності споживання енергоресурсів та реалізація проєктів з підвищення енергоефективності та енергозбереження у житловому секторі, зокрема оснащення споживачів приладами обліку енергоресурсів, утеплення та термомодернізація будівель та приміщень, оснащення тепловими котлами тощо", - зазначається у пояснювальній записці.

Читайте також: Цьогоріч Нафтогаз сплатив до бюджету майже 80 мільярдів

Як повідомлялось, міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що на заходи із енергоефективності уряд закладає у проєкт бюджету 2 млрд грн.

Як відомо, розроблена Держенергоефективності та запроваджена урядом програма «теплих кредитів» діє з жовтня 2014 року. Програмою передбачено відшкодування з держбюджету в таких розмірах: 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) - на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб; 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) - на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб – власників приватних будинків; 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) - для ОСББ як юридичних осіб для загальнобудинкових заходів.

Наразі «теплі кредити» для ОСББ продовжують видавати в Ощадбанку, Укргазбанку та ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-