Раді рекомендують ухвалити законопроєкт про зменшення тиску на бізнес

Раді рекомендують ухвалити законопроєкт про зменшення тиску на бізнес

Укрінформ
Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити за основу та в цілому законопроєкт #1080 про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес.

Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні 6 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроєкт спрямований на усунення практики застосування статті 205 КК України як інструменту зловживань та у спосіб, що не відповідає меті кримінальної відповідальності А також на гуманізацію кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків.

Законопроєктом пропонується виключити з Кримінального кодексу України статтю 205 КК України, відповідно до якої визнається кримінально карним створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.

Читайте також: Антикорупційний комітет рекомендує ухвалити закон про конфіскацію незаконних активів

Також законопроєктом передбачено підвищення розміру фактичного ненадходження до бюджету податків, зборів і інших обов'язкових платежів для встановлення наявності ознак складів кримінальних правопорушень, передбачених ст. 212 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-