Нацкомісія затвердила тарифи Укренерго на ІІ півріччя 2019 року

Нацкомісія затвердила тарифи Укренерго на ІІ півріччя 2019 року

Укрінформ
Національна комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 7 червня затвердила тарифи НАК “Укренерго” на ІІ півріччя 2019 року, які враховують роботу компанії в умовах нового ринку електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

“Сьогодні НКРЕКП затвердила тарифи Укренерго на ІІ півріччя 2019 р., які враховують старт нового ринку електроенергії і забезпечують покриття додаткових витрат, які оператор системи передачі нестиме у ІІ півріччі 2019 р. Нові тарифи враховують фактичні показники діяльності компанії у І півріччі та рішення Уряду про збільшення відрахування частини чистого прибутку з 75 до 90%, у зв’язку з чим були переглянуті джерела фінансування для забезпечення виконання Укренерго своїх податкових зобов’язань у повному обсязі”, - йдеться у повідомленні.

На відміну від діючого сьогодні єдиного тарифу, Укренерго в умовах нового ринку електроенергії матиме два тарифи: на передачу електроенергії (34,74 коп./кВт·год.) та на диспетчерське управління (0,89 коп./кВт·год.).

Нові тарифи, зазначають у компанії, є результатом консенсусу між Укренерго та НКРЕКП, який був досягнутий під час відкритих обговорень.

Читайте також: Газ для українців може подешевшати. Гривень на 900

Втім, заявляють в Укренерго, на доопрацюванні у Кабінеті міністрів ще залишається невирішене питання покладання спецобов’язків із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів – компенсації постачальникам універсальних послуг різниці тарифів на електроенергію.

«У разі прийняття рішення про покладання на Укренерго таких зобов’язань, компанія не матиме фінансових джерел для виконання зазначених спецобов’язків. Діючі процедури встановлення тарифів ліцензіатам не дозволяють змінити тариф раніше, ніж упродовж семи тижнів. Зважаючи на це, покладання спецобов’язків на оператора системи передачі взагалі неможливе», – зазначив т.в.о. директора НАК “Укренерго” Всеволод Ковальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-