Рада внесла зміни до Угоди про асоціацію з ЄС щодо нових енергетичних стандартів

Рада внесла зміни до Угоди про асоціацію з ЄС щодо нових енергетичних стандартів

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про зміни до Угоди про асоціацію з ЄС, яким передбачаються нові енергетичні стандарти, що наблизять Україну до повноправного членства в Європейському Союзі.

Закон "Про Рішення Ради асоціації між Україною та ЄС про внесення змін і доповнень до Додатку XXVII до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони" підтримав 231 народний депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В оновленому додатку 27 до Угоди про асоціацію передбачаються нові енергетичні стандарти, які наблизять Україну до повноправного членства в Європейському Союзі. Європейський Союз бере на себе додаткові зобов'язання проводити з Україною спільний оперативний моніторинг виконання директив і регламентів у рамках цього енергетичного додатку, і ми створюємо двосторонній механізм моніторингу. Цей додаток дає нам з вами можливість рухатися до секторальної інтеграції серед тих пріоритетів, які ми для себе визначили в рамках Угоди про асоціацію", - розповіла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, презентуючи законопроект.

Читайте також: Єврокомісія представила "бюджет розвитку" ЄС на 2020 рік

Урядовець також зазначила, що затвердження Рішення Ради асоціації між Україною та ЄС щодо оновлення додатку 27 до Угоди про асоціацію є індикатором готовності України та Євросоюзу поглиблювати співробітництво в енергетичній сфері з метою досягнення, де-факто інтеграції ринків. За словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, затвердження Рішення Ради асоціації є передумовою енергонезалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-