Єврокомісія представила

Єврокомісія представила "бюджет розвитку" ЄС на 2020 рік

Укрінформ
Єврокомісія у середу представила пропозиції до бюджету ЄС на 2020 рік у сумі 168,3 млрд євро, який буде спрямований на підвищення конкурентоспроможності європейської економіки та соцстандартів.

Цей бюджет є сьомою і останньою бюджетною пропозицією чинної Єврокомісії в рамках довгострокової фінансової перспективи ЄС на 2014-2020 роки.

Відповідне повідомлення поширене на сайті Єврокомісії.

"Проект бюджету ЄС на 2020 рік є останньою бюджетною пропозицією Комісії Юнкера. Він буде спрямований на продовження підтримки ключових пріоритетів ЄС – створення робочих місць, економічне зростання, розвиток молоді, протидію кліматичним змінам, зміцнення безпеки й солідарності, - і дозволить забезпечити перехід до наступного бюджетного циклу" - зазначив з цього приводу єврокомісар з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтер Оттінгер (Günther H. Oettinger).

Як йдеться у повідомленні, 21% загальної бюджетної пропозиції ЄС на 2020 рік буде спрямований на подолання кліматичних змін.

Більше 83 млрд євро будуть витрачені на цілі економічного зростання та на розвиток європейських регіонів, а також на підтримку молоді. Зокрема, 13,2 млрд євро пропонується спрямувати на розвиток європейських інновацій за програмою Horizon 2020, ще 2,8 млрд будуть використані для підтримки студентської молоді за програмою Erasmus+. На 75 відсотків зросте річний бюджет для розвитку європейської системи супутникової навігації Galileo – до 1,2 млрд євро.

117 млн євро буде використана для реалізації так званої Ініціативи з молодіжного працевлаштування (Youth Employment Initiative -YEI), спрямованої на підтримку європейської молоді у регіонах з високим рівнем безробіття.

Ще одна масштабна стаття витрат – підтримка Європейської програми з розвитку оборонної промисловості (EDIDP), на яку буде спрямовано 225 млн євро.

Більше 420 млн євро отримає Frontex - Європейське агентство з охорони кордонів та берегової охорони, в рамках якого розпочнеться робота із розгортання мобільного прикордонного корпусу потужністю у 10 тис. осіб. За погодженням між Європарламентом та Європейською радою, згаданий корпус має вийти на повну потужність до 2027 року.

Читайте також: Україна готова виконати умови для отримання €500 мільйонів від ЄС - Президент

156,2 млн євро спрямовуються на нову програму rescEU, яка має вдосконалити існуючий Механізм цивільного захисту ЄС та значно підвищити спроможності європейських країн у боротьбі із лісовими пожежами та іншими проявами стихійного лиха.

Ще 560 млн євро бюджету ЄС будуть спрямовані на підтримку біженців та переміщених осіб в Сирії, а також на гуманітарну допомогу населенню країн цього регіону.

Як зазначається у повідомленні, бюджет ЄС має, переважно, інвестиційне призначення. Він дорівнює приблизно 1 відсотку від ВНП країн Євросоюзу, і має головним призначенням доповнення програм за національними бюджетними програмами країн ЄС у досягненні пріоритетів, погоджених на європейському рівні.

Бюджет ЄС на 2020 рік розрахований на те, що Великобританія продовжуватиме повною мірою брати участь у його реалізації.

Наступна бюджетна довгострокова перспектива ЄС буде розрахована на 2021-2027 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-