Україна готова виконати умови для отримання €500 мільйонів від ЄС - Президент

Україна готова виконати умови для отримання €500 мільйонів від ЄС - Президент

Укрінформ
Україна готова виконати необхідні умови для ухвалення Європейським Союзом рішення про надання країні коштів другого траншу у розмірі 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у прямому ефірі телеканалу “1+1”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Знаю умови. Ми готові до цих умов. Ми готові приймати ці закони, ці поправки до законів”, - сказав Зеленський.

Водночас глава держави не захотів говорити про деталі умов, аби, за його словами, не виглядати як політик, якому важливо багато наобіцяти, але чи будуть виконані ці обіцянки - це під питанням.

Читайте також: Зеленський заявив, що вже обговорює з олігархами інвестиції у розвиток Донбасу

Як повідомлялося, віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс у вівторок, 4 червня, під час зустрічі з Зеленським заявив, що ЄС завершить розгляд питання про надання Україні коштів другого траншу у розмірі €500 млн євро, щойно відповідні вимоги для їх отримання будуть виконані українською стороною.

Раніше інформувалося, що умовами для отримання 500 млн євро допомоги є, зокрема, ухвалення закону щодо протидії відмиванню грошей, про авторизованих економічних операторів, ухвалення середньострокового плану реформування митної та податкової адміністрації, початок імплементації закону про ринок електричної енергії та інші.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-