У Міненерго пояснили, коли зможуть ефективніше відстоювати інтереси щодо транзиту газу

У Міненерго пояснили, коли зможуть ефективніше відстоювати інтереси щодо транзиту газу

Укрінформ
Україна після ратифікації оновленого додатка 27 (щодо енергетики) до Угоди про Асоціацію з ЄС отримає додаткову можливість ефективніше відстоювати свої інтереси разом з ЄС на переговорах з РФ щодо транзиту газу на 2020 рік.

Про це повідомила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, пише прес-служба Міненерговугілля.

"Оновлення Додатка 27 до Угоди про асоціацію – це додаткова можливість для України ефективніше відстоювати свої інтереси разом з ЄС на переговорах з РФ щодо транзиту газу на 2020 рік", - йдеться у повідомленні.

Документ сприятиме створенню нових технічних умов, прозорих тарифів та стабільності при постачанні енергії, що призведе до підвищення якості надання енергетичних послуг в цілому.

Читайте також: Укртранснафта готова відновити транзит до ЄС

Як повідомлялося, у грудні 2018 року Рада асоціації між Україною та ЄС на 5-му засіданні визнала прагнення України забезпечити повну інтеграцію енергетичного ринку України з енергоринком ЄС після завершення відповідних реформ.

13 квітня Україна отримала від Європейської комісії узгоджений додаток, над яким працювали обидві сторони. 19 квітня Міненерговугілля вже подало на міжвідомче погодження проект закону про ратифікацію цього додатка. Після схвалення документа на уряді, його має ратифікувати також Верховна Рада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-