Реорганізація

Реорганізація "Радону" вивільнить кошти на інфраструктуру в Зоні відчуження - Держагентство

Укрінформ
Реорганізація структури управління ДК «Українське державне об'єднання «Радон» дасть змогу вивільнити понад 50 млн грн щорічно.

Про це у Facebook написала прес-служба Державного агентства з управління Зоною відчуження.

"У рамках реорганізації Державної корпорації «Українське державне об'єднання «Радон» Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення про реорганізацію цього об'єднання. Реорганізація структури управління комбінатами дозволить не лише привести у відповідність організаційно-правову структуру, а й вивільнити кошти. Йдеться про понад 50 млн грн щорічно. Кабінет міністрів пропонує їх перенаправити на будівництво об’єктів інфраструктури поводження із РАВ", - прокоментували у ДАЗВ.

Агентство запевняє, що процес реорганізації корпорації не створює жодних ризиків для безпечного функціонування системи по поводженню з РАВ та не передбачає зупинки роботи самих комбінатів, які входять до корпорації та спеціалізуються на збиранні, транспортуванні, кондиціюванні та зберіганні радіоактивних відходів від всіх підприємств держави, у тому числі, що розташовані у зоні відчуження ЧАЕС.

"Йдеться про підвищення ефективності управління даною галуззю, оскільки свого часу корпорація була створена за процедурою, що не відповідає положенням Господарського кодексу", - пояснили в агентстві.

Читайте також: У Мінфіні впевнені, що позов Насірова не зупинить реформу ДФС

Як повідомлялося, торік уряд відновив цільове використання Державного фонду поводження з радіоактивними відходами, завдяки чому в грудні 2018 року завершені роботи з будівництва першої черги комплексу «Вектор». Його будівництво тривало понад 20 років.

Також зараз завершується реалізація міжнародних проектів на промисловому майданчику ЧАЕС - будівництво НБК та СВЯП-2 і триває будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Українське республіканське об‘єднання «Радон» утворене постановою Ради міністрів УРСР від 21 грудня 1990 року № 377 «Про поліпшення справ з захороненням радіоактивних відходів». Цією постановою були визначені головні завдання – збирання, транспортування, переробка та захоронення радіоактивних відходів, джерел іонізуючого випромінювання, дезактивація спецодягу та засобів індивідуального захисту на території республіки та визначені зони обслуговування для шести спецкомбінатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-