"Тарифна" комісія оштрафувала ще один облгаз

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала "Рівнегаз" за приведення обсягів газу до стандартних умов та донарахування у платіжках на 850 тис. грн.

Компанію зобов'язали усунути порушення до 26 квітня. Про це стало відомо під час засідання нацрегулятора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обсяги виробничо-технологічних витрат, у тому числі, приведення до стандартних умов, уже є складовою тарифу", - сказала голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

Вона нагадала, що споживачі мають оплачувати газ виключно за показами лічильників.

Як повідомляв Укрінформ, НКРЕКП уже оштрафувала ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз", ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Сумигаз" на 850 тис. кожен за приведення обсягів газу до стандартних умов та донарахування у платіжках побутових споживачів. Жоден з оштрафованих облгазів не погодився із санкціями нацрегулятора, однак одна компанія - ПАТ "Харківміськгаз" - самостійно усунула порушення та уникнула штрафів.

Читайте також: “Драконівські платіжки”: суди відмовили двом облагазам у скасуванні штрафів

Усього НКРЕКП зафіксувала порушення двадцяти облгазів у частині приведення обсягів газу до стандартних умов та виставлення завищених рахунків споживачам. Протягом березня комісія проводила у цих компаніях позапланові перевірки.

Суди відмовили ПАТ "Волиньгаз" та ПАТ "Вінницягаз" у зупиненні дії рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо накладення штрафів на компанії на суму 850 тис. грн кожній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-