“Драконівські платіжки”: суди відмовили двом облагазам у скасуванні штрафів

“Драконівські платіжки”: суди відмовили двом облагазам у скасуванні штрафів

Укрінформ
Суди відмовили ПАТ "Волиньгаз" та ПАТ "Вінницягаз" у зупиненні дії рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо накладення штрафів на компанії на суму 850 тис. грн кожній.

Про це написав заступник начальника департаменту з енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк у Facebook.

"Справа коефіцієнтів" перейшла в суди. Суди відмовили Волиньгаз та Вінницягаз в зупиненні дії рішень НКРЕКП", - написав Хабатюк.

Він відзначив, що облгази дуже не хочуть виконувати постанови НКРЕКП та скасувати незаконні донарахування всім споживачам.

Читайте також: Суд стягнув з облгазу Фірташа майже 550 мільйонів боргу

Як повідомляв Укрінформ, НКРЕКП уже оштрафувала ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз" та ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Сумигаз" на 850 тис. кожен за приведення обсягів газу до стандартних умов та донарахування у платіжках побутових споживачів. Комісія також направляє скарги до Антимонопольного комітету. Жоден з оштрафованих облгазів не погодився із санкціями нацрегулятора, однак одна компанія - ПАТ "Харківміськгаз" - самостійно усунула порушення та уникнула штрафів.

Усього НКРЕКП зафіксувала порушення двадцяти облгазів у частині приведення обсягів газу до стандартних умов та виставлення завищених рахунків споживачам. Протягом березня комісія проводила у цих компаніях позапланові перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-