USAID виділить Україні $85 мільйонів на реформи в енергетиці

USAID виділить Україні $85 мільйонів на реформи в енергетиці

Укрінформ
У рамках проекту USAID Україна отримає на реформування енергетичного сектору 85 млн доларів.

Про це написала прес-служба фракції БПП з посиланням на першого заступника голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народного депутата фракції партії «Блок Петра Порошенка» Олександра Домбровського.

Як стало відомо, депутат узяв участь у презентації Проекту "Енергетична безпека", який впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development).

«У рамках проекту USAID виділяє 85 мільйонів доларів на реформування енергетичного сектора України. Йдеться про лібералізацію ринків енергії, збільшення обсягів видобутку власного природного газу та залучення інвестицій у відновлювану енергетику", - сказав Домбровський.

Він висловив подяку американським партнерам, зокрема, U.S. Embassy Kyiv Ukraine, USAID – US Agency for International Development, U.S. Department of Energy, за постійний діалог і підтримку енергетичних реформ.

"Цей проект – дуже важливий, оскільки реформування енергетичного сектора є одним із пріоритетів розвитку реального сектору економіки, а енергетична безпека – одним із основних факторів стабільності та конкурентоздатніості країни», – наголосив Домбровський.

Читайте також: Систему Prozorro.Продажі передали на баланс держпідприємства - МЕРТ

Як відомо, починаючи з 1992 року, внесок Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в економічний та соціальний розвиток України становить близько 1,9 млрд доларів.

ФОТО: сайт БПП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-