Систему Prozorro.Продажі передали на баланс держпідприємства - МЕРТ

Систему Prozorro.Продажі передали на баланс держпідприємства - МЕРТ

Укрінформ
НГО “Трансперенсі Інтернешнл Україна” передали електронну торгову систему (ЕТС) Prozorro.Продажі на баланс ДП "ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ".

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"В середині лютого 2019 року було завершено всі формальності щодо передачі адміністрування електронної торгової системи (ЕТС) “ProZorro.Продажі”, яку використовує Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) для реалізації активів неплатоспроможних банків від НГО “Трансперенсі Інтернешнл Україна” до ДП "ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ", - йдеться в повідомленні.

За словами першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, стартап ProZorro.Продажі перетворився на повноцінне державне підприємство, яке вже довело свою ефективність та дієвість. Станом на сьогодні через Prozorro.Продажі держава реалізувала понад 11 млрд грн активів неплатоспроможних банків.

Як відомо, 24 червня 2016 року Мінекономрозвитку, Національний Банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) та Трансперенсі Інтернешнл Україна уклали Меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються. Документ передбачав, що ТІ Україна має створити електронну торгову систему для реалізації майна банків-банкрутів та забезпечувати її підтримку. Пілотний проект показав високу результативність, електронна торгова система ProZorro.Продажі функціонує успішно.

Читайте також: Укргазбанк впроваджує послугу «Експрес-гарантії» для малого бізнесу

У квітні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України зареєструвало державне підприємство “Прозорро Продажі”. Таким чином реформа державних продажів остаточно перейшла на новий, державний рівень. На початку січня 2019 року, було затверджено склад наглядової ради Державного підприємства “ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ”.

Наразі в системі ЕТС ProZorro.Продажі понад 40 електронних майданчиків забезпечують клієнтам можливість придбати активи, виставлені на продаж ФГВФО. Це гарантує рівний доступ учасників до змагання за лот, прозору конкуренцію та можливість формування ринкової ціни на майно та активи збанкрутілих банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-