Укргазбанк впроваджує послугу «Експрес-гарантії» для малого бізнесу

Укргазбанк впроваджує послугу «Експрес-гарантії» для малого бізнесу

Укрінформ
АБ «Укргазбанк» першим серед державних банків надаватиме можливість спрощеного та пришвидшеного отримання банківських гарантій клієнтам малого та середнього бізнесу.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Укргазбанку. 

«Так, якщо раніше оформлення такої гарантії потребувало 3-5 днів, віднині жодних довготривалих перевірок – менеджер МСБ повідомить клієнтові рішення усього за 4 години після звернення. Термін видачі гарантії – 1 день. Забезпечення для цього не вимагається», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначили у прес-службі фінустанови, процес оформлення експрес-гарантій було скорочено шляхом спрощення процедури перевірки клієнта, який тепер зможе самостійно заповнити документи онлайн разом зі співробітником банку. Крім того, додатково пришвидшити процедуру може й сам клієнт. Для цього на сайті Укргазбанку в електронному форматі розміщений публічний договір, який можна завчасно заповнити, роздрукувати та надати менеджерові вже у відділенні банку. Гарантії банк надає як в електронному вигляді з електронним цифровим підписом, так і у паперовому, залежно від вимог документації торгів. На здійснення однієї операції передбачений ліміт на суму до 50 тис. грн. Одночасно діяти можуть операції не більше ніж на 300 тис. грн. 

Як підкреслили у прес-службі банку, сьогодні згідно з українським законодавством для участі у державних тендерних торгах, відповідно до умов тендерної документації, необхідно обов’язково мати гарантію від банку, проте деякі організатори торгів вимагають гарантію саме від банку, мажоритарним акціонером якого є держава Україна (понад 75% капіталу). 

«Укргазбанк наразі перший та єдиний державний банк, що впроваджує послугу експрес-гарантії без забезпечення. Така взаємодія дозволить Укргазбанку, з одного боку, заохочувати компанії до участі у тендерних торгах, з іншого – збільшити власну клієнтську базу сегменту МСБ», - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Загальний прибуток держбанків торік становив 13,5 мільярда - Мінфін

Як зазначили у фінустанові, майже за 3 роки активної роботи Укргазбанк розробив унікальні програми та продукти для малого й середнього бізнесу. Сьогодні банк співпрацює з провідними світовими організаціями, зокрема з Міжнародною фінансовою корпорацією у рамках проекту «Стати лідером у сфері банківських послуг для МСБ». 

Як повідомляв Укрінформ, за результатами діяльності у 2018 році прибуток Укргазбанку сягнув 766 млн грн, що майже на 20% перевищує встановлений бюджетом та затверджений Наглядовою радою банку запланований показник. Прибуток Укргазбанку за 2017 рік становив 624 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-