У січні зафіксували 291 порушення антикорупційного законодавства - Нацагентство

У січні зафіксували 291 порушення антикорупційного законодавства - Нацагентство

Інфографіка
Укрінформ
У січні 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції зафіксувало 291 порушення антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Національне агентство у січні склало та направило до суду 255 адміністративних протоколів та 26 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки кримінальних правопорушень. Так, до Нацполіції та органів прокуратури направлено по 11 обґрунтованих висновків, а до Національного антикорупційного бюро – 4 обґрунтовані висновки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що у січні НАЗК розпочало 330 повних перевірок декларацій та завершило 31 перевірку.

"За результатами перевірок у 10 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а також встановлено ознаки умисного неподання 16 декларацій", - зазначили в агентстві.

Зокрема, за порушення термінів подання декларацій складено 15 протоколів, а за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 23 протоколи, 3 протоколи – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів. За недотримання посадовцями вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено 42 адмінпротоколи.

За порушення подання звіту політичної партії Національне агентство склало та направило до суду 30 протоколів, а за порушення порядку надання внеску на користь політпартії – 140 протоколів.

Ще 2 протоколи складено за невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства.

Читайте також: Міжнародна корпорація готується до входження в капітал Укргазбанку - Мінфін

Крім того, у січні Національне агентство направило керівникам відомств 10 приписів, серед яких 8 - із вимогою усунути порушення антикорупційного законодавства щодо врегулювання та запобігання конфлікту інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції та 2 - за результатами перевірки в органах державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-