Міжнародна корпорація готується до входження в капітал Укргазбанку - Мінфін

Міжнародна корпорація готується до входження в капітал Укргазбанку - Мінфін

Укрінформ
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) розпочинає оцінку та структурування фінансового інструмента для входження в капітал Укргазбанку.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Міністерство фінансів, IFC та державний АБ «Укргазбанк» розпочинають оцінку та структурування фінансового інструмента для входження IFC в капітал банку, що було анонсовано під час Світового економічного форуму у м. Давос", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що такий прогрес став можливим внаслідок успішного виконання Міністерством фінансів України та Укргазбанком умов підписаного у листопаді 2017 року тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації (продажу) банку.

Згідно з Меморандумом, IFC сприяла Укргазбанку у зміцненні корпоративного управління, забезпеченні його операційної незалежності та подальшому вдосконаленні сталої банківської моделі, заснованої на комерційній доцільності.

«Це надважливий етап реалізації Засад стратегічного реформування державного банківського сектору, розроблених Мінфіном спільно з міжнародними фінансовими інституціями. Входження IFC в капітал Укргазбанку стане потужним сигналом для міжнародних інвесторів, і сприятиме подальшому розвитку банківської системи в цілому», - сказала міністр фінансів Оксана Маркарова.

Читайте також: Гройсман провів перше засідання Стратегічного урядового комітету

Як повідомлялося, у Міністерстві фінансів України очікують, що приватизація АБ «Укргазбанк» відбудеться у строк до 2020 року. Наприкінці 2017 року Мінфін, Укргазбанк та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали меморандум щодо залучення інвестицій IFC та консалтингових послуг для розвитку банку і підвищення його інвестиційної привабливості.

Міжнародна фінансова корпорація - одна з п'яти інституцій Групи Світового банку. З 1992 року IFC реалізує в Україні масштабну програму технічної допомоги. IFC сприяла приватизації малих підприємств і об'єктів незавершеного будівництва, а також приватизації земель і масовій приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-