TIU Canada: Україна має всі шанси стати найбільш динамічною економікою світу

TIU Canada: Україна має всі шанси стати найбільш динамічною економікою світу

Укрінформ
Україна після проведення інституційних реформ і демократичних виборів може впродовж наступних років стати однією з найбільш динамічних економік світу.

Таке переконання у середу, 23 січня, висловив голова правління енергетичної компанії TIU Canada Майкл Юркович під час дискусії на тему "Зробимо планету великою знову: використовуючи поновлювальну енергію", що відбулася під егідою Українського дому в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відтоді, як ми синхронізували законодавство в сфері поновлювальної енергії з правилами ринку електроенергії, за якими Європейський Союз зараз працює з Канадою, ми побачили, що багато кампаній-виробників йдуть до України. Головне питання - чому Україна і чому зараз? А саме тому, що зараз там відбуваються ринкові реформи. Країна здатна укладати енергетичні контракти з великими компаніями-виробниками, такими як Toyota або Mitsubishi. Такі великі компанії почуваються комфортно, приходячи на цей ринок, тому що зараз вони вже вони можуть оперувати в Україні точно так, як де-небудь у Монтані або в Огайо", - сказав керівник канадської компанії.

Він зазначив, що для великого бізнесу ключове послання на сьогодні полягає в тому, що Україна є відкритою для бізнесу. Незважаючи на всі труднощі, країна вистояла у війні, подолала системне падіння у банківському секторі та знецінення капіталів і знову увійшла до кола найбільш перспективних для бізнесу країн, підкреслив канадський бізнесмен.

Читайте також: У Давосі впевнені — Україна може бути економічно успішною

За оцінкою Юрковича, індустрія поновлювальної енергетики в Україні процвітає, вона збільшилася вдвічі завдяки прямим інвестиціям та міжнародним компаніям. Перевагою також є те, що Україна зараз використовує кращий досвід, який накопичений у світі, найкраще законодавство, кращі інституційні знання, вона розбудовує ділове середовище, яке працює заради інвесторів, зазначив він.

"Я провів дослідження як один з ключових інституційних інвесторів. Розвиток та стабільність створюють основу для хорошої економіки. Ми можемо наповнити цю країну енергією, і вона стане одним з найбільших промислових "ренесансів" у світі. Переконаний в тому, що після виборів, після інституційних змін та адаптації законодавства з європейським, ця країна стане однією з найбільш динамічних економік. Я буду на цьому форумі кожного року, ми будемо продовжувати оцінювати цей розвиток. Тож гарантую, що це буде історія, яку ви згодом будете розповідати своїм дітям", - сказав Юркович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-