У Давосі впевнені —  Україна може бути економічно успішною

У Давосі впевнені — Україна може бути економічно успішною

Укрінформ
Україна має гарні торгові договори, висококваліфікований персонал, відносно дешеву робочу силу, розвинену інфраструктуру і, безумовно, політичну стабільність.

Про це сказав голова ради директорів і генеральний директор Head Йохан Еліаш в ході Всесвітнього Економічного Форуму в швейцарському курортному місті Давос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Люди думають, що в Україні нестабільність, але вони помиляються, тому що ситуація з Росією нагадує мексиканське протистояння, коли обставини довгий час не змінюються у жодний з боків. Прикро говорити, але наразі Україна – дешева країна, це ще одна перевага для інвесторів", - сказав Еліаш.

У свою чергу керуючий директор Cleo Capital, Сара Кунст зазначила, що дешева робоча сила не завжди є перевагою, адже іноді може відлякувати інвесторів. Водночас вона висловила переконання, що Україна має великий потенціал.

Кунст додала, що в Україні слабо розвинена ІТ-екосистема. Попри постійне навчання люди не знають, як створити успішну справу.

"В Україні слабо розвинена ІТ-екосистема. Ви витрачаєте багато часу на навчання про те, як розпочати свій бізнес. Я можу заснувати компанію за годину, тому що я розумію, як працює структура. Я маю пораду для українців: вам варто пожити місяць у іншій країні, і ви побачите багато можливостей, які зможете привезти і реалізувати в Україні", - сказала Кунст.

Читайте також: Порошенко і Лагард обговорили у Давосі нову програму stand-by

На думку виконавчого директора інвестиційної компанії UFuture Investment Group Миколи Тимощука, потрібно інвестувати в молодь.

"Я вважаю, що потрібно інвестувати в мозок, в молодь. Ми починали з нерухомості і говорили, що ніколи не будемо інвестувати в ІТ. Але все змінилось, ми вже інвестували в багато ІТ-проектів і хочемо, щоб наша країна була колискою інновацій. Це можливо!", - запевнив Тимощук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-