У Енергетичному співтоваристві назвали вирішальним кроком приєднання України

У Енергетичному співтоваристві назвали вирішальним кроком приєднання України

Укрінформ
Приєднання України до Європейського енергетичного співтовариства у 2011 році стало вирішальним кроком в її історії, адже засвідчило вибір на користь європейського вектора розвитку країни.

Таке переконання висловив директор Секретаріату Європейського Енергетичного співтовариства Янез Копач під час дискусії на тему «Зробимо планету великою знову: використовуючи поновлювальну енергію», яку провели під егідою Українського дому в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна приєдналася до Енергетичного співтовариства у 2011 році, і це був вирішальний момент, тому що такий крок був несумісним із входженням до Євразійського союзу під егідою Росії. Тож ще тоді Україна вирішила рухатися у європейському напрямку, і спроба звернути її з цього шляху завершилася Євромайданом», - наголосив Копач.

Читайте також: Порошенко і Лагард обговорили у Давосі нову програму stand-by

Він нагадав, що Енергетичне співтовариство було створено для адаптації законодавства ЄС та його партнерів в сфері енергетики та для забезпечення практичної співпраці. В організацію входять всі країни Євросоюзу і 9 країн-партнерів, включаючи Україну.

Копач зазначив, що після подій, які відбулися на Євромайдані, в Україні відчувався «голод до реформ». Секретаріат Енергетичного співтовариства вирішив виявити свою солідарність шляхом допомоги у розробці законопроектів щодо ринку електрики та щодо ринку газу. Через декілька місяців один з цих законопроектів був ухвалений, що започаткувало першу велику реформу в енергетичному секторі України

«Зараз Енергетичне співтовариство надає Україні допомогу у розробці закону на підтримку поновлювальної енергетики, який буде оснований також цілком на європейському законодавстві та відповідатиме європейським правилам щодо державної підтримки. Цей законопроект, вже пройшов перше читання, і може пройти друге читання наприкінці лютого або у березні поточного року. Цей крок відкриє нову еру для інвестицій у поновлювальні джерела енергії в Україні, а також для охорони довкілля», - зауважив керівник секретаріату ЄЕС.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-