МВФ прогнозує зменшення світових цін на нафту

МВФ прогнозує зменшення світових цін на нафту

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд прогнозує тенденцію зниження цін на нафту та передбачає, що марка Brent оцінюватиметься нижче $60 за барель впродовж наступних двох років.

Про це йдеться у презентованій в понеділок доповіді МВФ "Перспективи розвитку світової економіки", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Середня ціна нафти в доларах США за барель становила $68,58 у 2018 році, прогнозована ціна, заснована на ринках ф'ючерсів, становитиме $58,95 у 2019 році та $58,74 у 2020 році", - зазначається в документі.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз зростання світової економіки

При цьому зауважується, що в попередній доповіді Фонду (за жовтень минулого року) прогнозована ціна на нафту становила приблизно $69 і $66 у 2019-му й 2020 роках відповідно. У Фонді тенденцію до зниження пояснили геополітичним фактором, а також тенденцією попиту.

"Ціни на нафту з серпня (минулого року – ред.) характеризуються нестабільністю внаслідок факторів, що впливають на пропозицію, в тому числі політики США відносно експорту іранської нафти і, останнім часом, побоювань щодо зниження світового попиту", - зауважили в МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-