Австрія зацікавлена в економічному розвитку України - Голова Нацради

Австрія зацікавлена в економічному розвитку України - Голова Нацради

Укрінформ
Республіка Австрія зацікавлена в економічному розвитку України.

На цьому наголосив Голова Національної Ради Республіки Австрія Вольфганг Соботка під час спільного брифінгу з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Австрія підтримує економічний розвиток України, вона зацікавлена в тому, щоб Україна розвивалася стабільно і послідовно. Австрія є дев'ятим за величиною іноземним інвестором в економіку України, інвестиції мають послужити покращенню рівня життя і впевненості людей в їхньому майбутньому", - сказав Соботка.

За його словами, Австрія розбудовуватиме культурні відносини між країнами. "Австрійський парламент ... має на меті запросити українських митців, письменників і науковців для того, щоб вони якнайкраще представили Україну в Австрії", - інформував Соботка.

Спікер нижньої палати австрійського парламенту також повідомив, що запросив представників Комітету Верховної Ради з євроінтеграції і Голову ВР відвідати Австрію, "щоб розбудовувати міжпарламентські зв'язки".

Соботка подякував Парубію за гостинність і наголосив, що політичні контакти між Австрією і Україною є дуже інтенсивними.

Читайте також: Україна та Норвегія посилять економічну співпрацю – Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, Президент Національної Ради (нижня палата парламенту) Австрії Вольфганг Соботка 14-16 січня перебуває з офіційним візитом в Україні. Передбачено зустрічі з Президентом Петром Порошенком, Головою Верховної Ради Андрією Парубієм, обмін думками з депутатами та зустріч з міським головою Києва Віталієм Кличком.

Крім того, під час візиту Соботка відвідав вечірнє пленарне засідання Верховної Ради. Також він проведе зустрічі з представниками міжнародних організацій та громадянського суспільства і відвідає будинок для сиріт, яких запросить провести канікули в Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-