Україна та Норвегія посилять економічну співпрацю – Гройсман

Україна та Норвегія посилять економічну співпрацю – Гройсман

Фото
Укрінформ
Потенціал економічної співпраці між Україною та Норвегію потрібно посилювати.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками норвезького бізнесу, який працює в Україні, повідомляє Урядовий портал.

«Важливо, що і наша урядова команда налаштована на допомогу бізнесу: зростаєте ви, зростає і Україна», – сказав Гройсман.

За його словами, Норвегія є надійним і послідовним партнером України як в політичній, так і в економічній площині. А норвезькі компанії є одними із найбажаніших інвесторів для України, зважаючи на їх сучасні технології та високі стандарти ведення бізнесу.

Гройсман зазначив, що Україна є однією з найбільш вигідних для інвестування країн, адже демонструє економічне зростання і здатність уряду впроваджувати фундаментальні реформи в усіх сферах життя – попри складність усіх зовнішніх викликів.

Учасники зустрічі обговорили поточний стан справ норвезького бізнесу в Україні, а також плани щодо реалізації тут важливих інвестиційних проектів. Гройсман закликав бізнесменів активніше вкладати в українську економіку і придивитися до можливостей приватизації.

В Україні працюють понад 50 норвезьких компаній. Спектр інвестування – не тільки торгівля традиційними для обох країн товарами, передусім металами та продовольством, а й передові технології, зокрема, зелена енергетика – сонячна та вітрова. Заплановані обсяги норвезьких інвестицій саме в цю сферу сягнуть сотень мільйонів доларів. Відповідні енергетичні проекти будуть реалізовані на півдні України. Такі домовленості були досягнуті восени 2018 року – під час візиту міністра закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде до Києва і її зустрічі з Прем’єр-міністром України.

Читайте також: На транснаціональний коридор GO Highway у 2019 році заклали чотири мільярди

Товарообіг між Україною та Норвегією у 2017 році становив майже 290 млн доларів. А за 10 місяців 2018 року цей показник зріс на понад 7%. Найбільш перспективними для двосторонньої співпраці вважаються відновлювальна енергетика, програмне забезпечення та IT, енергозбереження та захист довкілля, видобуток нафти і газу на шельфі Чорного моря, кораблебудування та освіта. Україна та Норвегія мають спільну торговельну палату.

Фото Владислава Мусієнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-