Прибутковість виробництва молока в Україні торік зменшилась на 14% - експерти

Прибутковість виробництва молока в Україні торік зменшилась на 14% - експерти

Укрінформ
Український молочний індекс (УМІ), який показує умовну прибутковість виробництва молока професійними господарствами, за підсумками 2018 року знизився на 14,1%.

Про це повідомив економіст інвестиційного центру продовольчої сільськогосподарської організації FAO Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

"На 14,1% біднішими стали ті професійні виробники молока України, які не змогли підвищити ефективність виробництва. В даній оцінці враховані лише втрати від зміни цін на корми та зниження ціни на молоко - саме ці два фактори ми використовуємо для підрахунку Українського молочного індексу. Проте УМІ за 2018 рік був вищим на 13,7% ніж в 2016 році і на цілих 23,3% вищим, ніж в 2015 році, але це були дійсно найважчі роки, коли Україна втратила практично єдиний ринок збуту, та ще й світові ціни на молоко обвалилися до рекордно низьких рівнів", - написав Ярмак.

Читайте також: Імпорт авокадо в Україну торік зріс удвічі - експерти

Серед головних причин падіння УМІ у 2018 році експерт назвав - подорожчання концентрованих кормів на 21,6% по відношенню до 2017 року, інший фактор - зовнішній - світові ціни на молочні продукти були в середньому на 5% нижчими, ніж в 2017 році - сир подешевшав на 6%, молочний жир - на 8%, а білок - на 4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-