Імпорт авокадо в Україну торік зріс удвічі - експерти

Імпорт авокадо в Україну торік зріс удвічі - експерти

Укрінформ
Аналітики плодоовочевого бізнесу відзначають стрімке зростання імпорту авокадо в Україну в 2018 році - до більш як 4 тис. тонн.

Про це повідомляє прес-служба аналітичної платформи плодоовочевого бізнесу Еast-fruit.

"Аналітики Еast-fruit відзначають різке зростання імпорту авокадо в Україну в 2018 році. За 11 місяців обсяги імпорту авокадо в Україну подвоїлися і вже побили історичний рекорд імпорту. Ми прогнозуємо, що за підсумками року, в Україну буде ввезено більш як 4 тис. тонн авокадо, що вдвічі перевищить обсяг імпорту в 2017 році ", - йдеться в повідомленні.

Представники оптової торгівлі вважають, що мода на здоровий спосіб життя у сукупності зі зростанням доходів населення у 2018 році стали двома визначальними факторами зростання імпорту і споживання авокадо. Адже авокадо - це не дешевий продукт: авокадо Хасс (Hass) в Україні продається в середньому за ціною близько 300 грн/кг (зазвичай поштучно), а зелений авокадо - в середньому вдвічі дешевший.

На думку дієтологів, авокадо є одним з найбільш цінних продуктів, оскільки він містить практично повний набір необхідних вітамінів і мінералів, а також корисні жири і клітковину. Найвідомішою є властивість авокадо знижувати рівень холестерину в крові і сприяти кращому засвоєнню корисних речовин з інших фруктів.

Читайте також: Експорт української аграрної продукції досяг $17,2 мільярда - Мінагро

За інформацією експертів, 92% всього обсягу імпорту авокадо в Україну здійснюють ПАР, Перу, Ізраїль і Кенія. Істотні обсяги постачають також Мексика, Іспанія та Чилі. Найбільший приріст імпорту авокадо стався за рахунок поставок із ПАР і Мексики.

Аналітики EastFruit стверджують, що перспективи зростання споживання авокадо в Україні дуже високі. Зараз один житель України в середньому споживає менше одного плоду на рік. Тому, за умови подальшого зростання доходів населення, імпорт авокадо в найближчі 3-4 роки може подвоїтися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-