Нафта дорожчає після 8-відсоткового обвалу у п'ятницю

Нафта дорожчає після 8-відсоткового обвалу у п'ятницю

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок відновили частину втрат після зниження майже на 8 відсотків в ході попередньої сесії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent склала $60,06 (+1,73%). Барель січневої нафти WTI торгувався по $51,17 (+1,47%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $59,04 і $50,42 відповідно.

Обвал цін у п'ятницю пов'язаний із зростанням пропозиції та уповільненням темпів зростання попиту. Очікується, що це може призвести до появи товарних надлишків нафти в 2019 році.

Крім слабких фундаментальних факторів, на нафтові ринки негативно впливає спад на фінансових ринках.

«Цей рік чітко позначив кінець 10-річного (циклу зростання) азіатського кредитного ринку у зв'язку з посиленням фінансових умов в Азії (особливо в Китаї). Ми очікуємо, що в 2019 р. ситуація не покращиться, — наголошується в опублікованому напередодні звіті Morgan Stanley. — Немає підстав вважати, що (азіатський кредитний) цикл досяг свого дна».

Нафтові ринки також обтяжені міцніючим доларом США, який в цьому році зріс проти більшості інших валют завдяки зростанню процентних ставок. Цей процес привів до відтоку інвестицій в інших валютах, а також у такі активи, як нафта, які вважаються більш ризикованими, ніж долар.

Ще одним негативним для світової торгівлі і глобального економічного зростання фактором залишається торгова війна між двома найбільшими економіками світу — США і Китаєм.

«Торговий конфлікт між США і Китаєм таїть у собі ризики зниження товарообігу між найбільшими економіками світу. Ми прогнозуємо, що в I кварталі 2019 р. США введуть 25-відсоткові тарифи на весь імпорт з Китаю», — йдеться у звіті J. P. Morgan, який був опублікований в минулий уїк-енд.

Читайте також: Нафтогаз стягнув з Газпрому вже $22 мільйони за "транзитним" боргом

Станом на 10:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 60,19 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 59,55 долара за барель, що на 51 цент вище рівня закриття торгів ($59,04).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-