ДФС наступного року перевірить на 10% менше підприємств

ДФС наступного року перевірить на 10% менше підприємств

Укрінформ
Державна фіскальна служба України має намір зменшити на 10% кількість підприємств, які потраплять до плану-графіка проведення перевірок у 2019 році.

Про це повідомляє прес-служба ДФС із посиланням на в. о. заступника голови Євгена Бамбізова.

"Державна фіскальна служба України планує зменшити щонайменше на 10% кількість підприємств, які потраплять до плану-графіку проведення перевірок на 2019 рік", - ідеться в повідомленні. 

За словами Бамбізова, в органах ДФС запроваджено ризикоорієнтований підхід до діяльності платників податків та планування перевірок. Нині триває перегляд критеріїв ризиковості з метою їх актуалізації.

«Затверджені ризики є застарілими і вже не можуть об'єктивно характеризувати те чи інше підприємство. Ми зараз здійснюємо перегляд критеріїв ризиковості, визначаємо їх актуальність та пріоритетність. І вже планування перевірок на 2019 рік буде здійснено з урахуванням актуалізованих ризиків. Вони будуть оприлюднені на веб-порталі ДФС для того, щоб бізнес розумів, у якому випадку фіскальна служба прийде до нього з перевіркою», - зазначив посадовець.

В.о. заступника голови також наголосив, що під час перевірок акцент буде зроблено на результативності, перевірки будуть адресними та не зачіпатимуть того бізнесу, який не має об'єктивних факторів ризику.

Читайте також: Головних податківців Вінниччини підозрюють у створенні злочинної організації

Крім того, важливим кроком у системі аудиту стане впровадження електронної перевірки, над якою в ДФС активно працюють. Це дозволить виявляти переважну частину ризиків ще до перевірки.

«Платник податку при подачі будь-якої звітності отримуватиме файл з ризиками, які автоматично визначатиме система за зіставленням всіх баз даних ДФС. Платник може прийняти ці ризики і провести відповідне коригування, може надати пояснення, чому такі розбіжності виникли. Якщо  згоди не буде досягнуто, то за результатами подачі звітності протягом певного часу при накопиченні таких електронних файлів з визначеними ризиками буде прийматися об'єктивне рішення щодо проведення аудиту», - розповів Бамбізов.

Як відомо, з 2018 року річні плани-графіки документальних планових перевірок, відповідно до норм Податкового кодексу, оприлюднюються на веб-порталі ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-