Депутат назвала кінцеву мету реформи ринку газу в Україні

Депутат назвала кінцеву мету реформи ринку газу в Україні

Укрінформ
Близько 60 трейдерів газу із 300 зареєстрованих є активними на ринку для промисловості.

Про це під час III Українського нафтогазового інвестиційного форуму-2018 сказала народний депутат Наталя Кацер-Бучковська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що з позитивів ми маємо на сьогодні? Ми не закуповуємо газ у монополіста, закуповуємо газ у європейських постачальників за ринковою ціною. На рівні промисловості Україна може пишатися тим, що уже функціонує ринок газу. 300 зареєстрованих трейдерів, з них 60 - активні", - розповіла нардеп.

Читайте також: Для нарощування видобутку Укргазвидобуванню потрібні нові спецдозволи

Вона зазначила, що кінцевою метою реформи ринку газу є створення ринкових умов для населення, українського газового хабу, української газової біржі.

"Ринок газу є одним із ключових елементів енергетичної безпеки, оскільки третину ресурсів Україна споживає за рахунок природного газу. Крім цього, газ завжди був інструментом геополітики. З 2014 року, коли ми почали у Верховній Раді працювати над законом про ринок природного газу, нашою метою була енергетична незалежність: щоб Україна могла не лише закуповувати газ у різних постачальників, але і безперебійність постачання", - сказала Кацер-Бучковська.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-