Міноборони може отримати

Міноборони може отримати "мільярди Януковича" ще до кінця року — Турчинов

Ексклюзив
Укрінформ
Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що підтримує звернення міністра оборони Степана Полторака стосовно необхідності збільшення в держбюджеті-2019 обсягів фінансування на оборону.

Про це він сказав в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Я підтримую збільшення фінансування на оборону і безпеку нашої держави. Більше того, я сподіваюсь, що ми ще в цьому році отримаємо додатковий ресурс для Міноборони та інших силових структур. Це всім відомі кошти, конфісковані у оточення Януковича... Ми жорстко ставимо питання, що ці кошти мають бути розподілені саме в напрямку оборонного сектору найближчим часом. Безумовно їх не зможуть всі використати до кінця року, але це будуть авансові платежі та буде серйозний заділ на посилення обороноздатності країни на наступний рік", - заявив Турчинов.

Читайте також: Гроші на оборону візьмуть із конфіскованих мільярдів Януковича і Ко – Турчинов
 

Він також висловив сподівання, що народні депутати ухвалять головний фінансовий документ країни вже до кінця листопада.

"Сподіваюсь, що бюджет наступного року буде прийнятий своєчасно. Більше того, є прогнози, що його можуть розглянути і проголосувати в 20 числах листопада. Попередні цифри надають оптимізму. Понад 5% від ВВП буде профінансовано на безпеку і оборону. І як тільки буде прийнятий держбюджет, через кілька тижнів буде розглянуте і державне оборонне замовлення", - зазначив секретар РНБО.

На думку Турчинова, темпи передачі нової зброї та техніки до Збройних сил та Нацгвардії України у 2019 році повинні збільшитись.

Читайте також: Полторак каже, що у бюджеті-2019 замало грошей на оборону

Раніше міністр оборони Степан Полторак заявив, що передбачених у проекті держбюджету-2019 коштів на оборону недостатньо для забезпечення армії в зоні операції Об'єднаних сил та для будівництва складів боєприпасів.

Відповідно до Стратегії національної безпеки України та Концепції розвитку сектору безпеки і оборони України, щорічне бюджетне фінансування сектору безпеки і оборони має становити не менше 5% від валового внутрішнього продукту. Згідно з проектом Державного бюджету України на 2019 рік, ця сума повинна становити 209,5 млрд грн. Безпосередньо армія через Міністерство оборони отримає лише 101,4 млрд грн.

У липні Олександр Турчинов заявляв, що з конфіскованих активів оточення екс-президента Віктора Януковича буде виділено 6 млрд гривень на фінансування сфери безпеки й оборони. Він розповів, що 1 млрд гривень виділять Міністерству оборони для забезпечення військовослужбовців житлом. За словами секретаря РНБО, планується виділення ресурсів для розробки новітньої зброї і новітньої техніки, зокрема, нових танків "Оплот", нових ракетних технологій тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-