Полторак каже, що у бюджеті-2019 замало грошей на оборону

Полторак каже, що у бюджеті-2019 замало грошей на оборону

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак заявив, що передбачених у проекті Держбюджету-2019 коштів на оборону недостатньо для забезпечення армії в зоні операції Об'єднаних сил та для будівництва складів боєприпасів.

Про це він сказав під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На моє переконання, фінансовий ресурс, який передбачений на оборону, є недостатнім. У нас дуже багато викликів, тривалість бойових дій у зоні проведення операції Об'єднаних сил вимагає величезну суму грошей. Сьогодні 40 тисяч людей знаходяться в окопах, втрачають здоров'я і життя, тому вважаю, що не повинно бути іншого пріоритету, ніж закупівля нового озброєння і техніки, а фінансовий ресурс, який на це передбачений, не дає нам можливості в повному обсязі купувати техніку, яка потрібна на фронті", - сказав Полторак.

Він додав, що є проблеми у сфері забезпечення армії та створення запасів на випадок відкритої агресії РФ.

"Ми отримали другий рік поспіль 500 мільйонів гривень на обладнання арсеналів, баз, складів зберігання боєзапасів. І наступного року на це теж передбачено 500 мільйонів. Нам цих грошей не вистачить, щоб добудувати навіть 15 сховищ, які ми розпочали в цьому році", - додав Полторак.

Читайте також: Гройсман обіцяє перевірку витрат у сфері оборони

Міністр закликав уряд і парламент розглянути можливість збільшення фінансового ресурсу на оборону.

Відповідно до Стратегії національної безпеки України та Концепції розвитку сектору безпеки і оборони України, щорічне бюджетне фінансування сектору безпеки і оборони має становити не менше 5% від валового внутрішнього продукту. Згідно з проектом Державного бюджету України на 2019-й рік, ця сума повинна скласти 209,5 млрд грн. Безпосередньо армія через Міністерство оборони отримає лише 101,4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-