Українські ПРК не поступаються американським і європейським — Турчинов

Українські ПРК не поступаються американським і європейським — Турчинов

Фото, відео
Укрінформ
Розроблені українськими оборонними підприємствами протитанкові ракетні комплекси відомі далеко за межами нашої держави і за якістю не поступаються не лише російським аналогам, а й американським та європейським.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов під час церемонії передачі Збройним силам України 65-ти одиниць техніки та озброєння, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми передаємо Збройним силам, Національній гвардії модернізовані танки Т-72, які отримали нові можливості для реалізації нових завдань, всі відомі БТР-3, які добре зарекомендували себе на фронті. І саме з урахуванням бойового досвіду сюди внесена велика кількість конструктивних змін і доповнень, щоб це була одна з найпотужніших машин у нашій армії. Доведена до високого рівня якість ведення вогню. Ми передаємо потужні надточні, ефективно вражаючі ціль протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П», «Корсар», які відомі далеко за межами нашої держави. «Стугна-П» не тільки не поступається російським аналогам, а й американським і європейським», — зазначив Турчинов.

Церемонія передачі Збройним силам України 65-ти одиниць техніки та озброєння / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Вся техніка, за словами очільника РНБО, буде передана в зону ООС та частково — до військових вишів.

Керівництво Київського бронетанкового заводу, у свою чергу, поінформувало, що підприємство успішно виконало свої зобов’язання перед МО щодо ремонту бронетехніки у 2018 р. і передало українським військовим три відновлені танки Т-72 та п’ять БТР-3.

Крім того, «Укроборонпром» передав до ЗСУ два десятки високоточних протитанкових комплексів «Стугна», три десятка «Корсарів» від ДККБ «Луч», а також мобільну РЛС кругового огляду «Дельта», яка розроблена та виготовляється ДП «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація».

«Українська бронетехніка» передала військовим шість спеціалізованих броньованих автомобілів для перевезення особового складу «Варта» та «Новатор», а також п’ять 82-мм мінометів УПІК-82.

Читайте також: Індонезія хоче купувати в Україні БТРи, дрони та штурмові гвинтівки

Загалом же, за словами Турчинова, лише за 3 квартали 2018 року підприємства«Укроборонпрому» передали українському війську понад 3500 одиниць озброєння та військової техніки, і понад 2000 з них — це нове та модернізоване озброєння. Йдеться про бронетанкову, морську та авіаційну техніку, ракетне й артилерійське озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-