Україна підписала меморандум щодо скорочення неорганізованих викидів метану

Україна підписала меморандум щодо скорочення неорганізованих викидів метану

Укрінформ
Між Міністерством екології та природних ресурсів України, ЄБРР та НАК «Нафтогаз України» було підписано Меморандум щодо скорочення неорганізованих викидів метану в ланцюжках поставок газу в Україні.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

“У рамках Міжнародного форуму з енергетики для сталого розвитку, між Міністерством екології та природних ресурсів України, Європейським Банком Реконструкції та Розвитку та НАК «Нафтогаз України» у понеділок 12 листопада 2018 року було підписано Меморандум про порозуміння щодо скорочення неорганізованих викидів метану в ланцюжках поставок газу в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЄБРР допоможе Україні зменшити викиди метану у газовому секторі - меморандум

Зазначається, що метою меморандуму є впровадження сталих енергетичних інвестицій у газовому секторі України, які сприятимуть скороченню викидів парникових газів і зменшенню забруднення повітря.

Меморандум підписали міністр Міністерства екології та природних ресурсів України Остап Семерак, голова НАК «Нафтогаз Україна» Андрій Коболев та директор департаменту енергоефективності і змін клімату ЄБРР Террі МакКалліон.

Читайте також: Енергоатом вивчає можливість впровадження малих модульних реакторів в Україні

За словами міністра Міністерства екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, меморандум — це важливий крок в рамках виконання взятих Україною зобов’язань пунктів Паризької угоди у сфері змін клімату.

«Даний меморандум – фіксація наших спільних намірів та для створення юридичного кворуму для сталого розвитку української нафтогазової галузі. Україна є першою країною серед Енергетичного Співтовариства і це дає нам можливість не лише бути учасником, а впливати на прийняття рішень. Сьогодні ми об'єднали зусилля і разом працюватимемо над виконанням міжнародних кліматичних зобов’язань. Ми очікуємо швидких, наступальних кроків в напрямку зменшення парникових газів в Україні»,- сказав Семерак.

Як повідомлялося, загальний обсяг інвестицій ЄБРР у проекти альтернативної енергетики в Україні становить більше 350 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-