ЄБРР допоможе Україні зменшити викиди метану у газовому секторі - меморандум

ЄБРР допоможе Україні зменшити викиди метану у газовому секторі - меморандум

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Україна підписали меморандум щодо скорочення метанових викидів у газовому секторі.

Документ підписали директор відділу енергоефективності та кліматичних змін ЄБРР Террі Маккаліон, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв і міністр екології Остап Семерак під час міжнародного форуму з питань енергетики у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ці три сторони розроблять спільний документ - «Програму скорочення викидів метану в ланцюжках постачання газу», що включатиме у себе запровадження найсучасніших засобів вимірювання, покращення системи інвентаризації викидів та розробку дорожньої карти інвестицій з метою значного скорочення викидів метану в атмосферу.

«Підписання меморандуму є фіксацією спільних намірів працювати для сталого розвитку в українській нафтогазовій галузі... Ми очікуємо швидких кроків у напрямку зменшення викидів парникових газів у нафтогазовій промисловості України», - сказав Семерак.

Представник ЄБРР Маккаліон повідомив, що є зацікавлені інвестори, які у подальшому можуть допомогти Україні реалізувати програму скорочення викидів метану.

Читайте також: ЄБРР надасть Укргазвидобуванню 52 мільйони євро кредиту

Як повідомлялося, загальний обсяг інвестицій ЄБРР у проекти альтернативної енергетики в Україні становить більше 350 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-