Енергоатом вивчає можливість впровадження малих модульних реакторів в Україні

Енергоатом вивчає можливість впровадження малих модульних реакторів в Україні

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" спільно з компанією Holtec International співпрацює у напрямку вивчення можливості впровадження малих модульних реакторів SMR-160 в Україні.

Про це під час ХVІ Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» сказав інженер відділу моніторингу світових напрямів функціонування та розвитку ядерно-енергетичного комплексу Дирекції з міжнародного співробітництва НАЕК «Енергоатом» Ілля Краснуха, пише прес-служба Енергоатома.

"НАЕК «Енергоатом» наразі активно співпрацює з американською компанією Holtec International щодо вивчення можливості впровадження малих модульних реакторів SMR-160 в Україні та розгортання виробництва обладнання для них на українських підприємствах", - розповів Краснуха.

Разом із тим, на його думку, впровадження нових реакторних технологій потребує змін у чинну систему поставок та спрощення сертифікації обладнання для АЕС.

«Для того, щоб ядерна генерація забезпечувала вагомий внесок у збереження клімату (Паризька угода) та надійність енергопостачання, атомна промисловість повинна залишатися конкурентоспроможною», - прокоментував експерт.

Читайте також: Два підприємства держконцерну "Ядерне паливо" опинилися в списку санкцій РФ

Як повідомлялося, новітні технології у вигляді модульних реакторів малої потужності (ММР) наразі активно вивчаються, розробляються і уже будуються у світі. Для порівняння з реакторами великої потужності, постачальники ММР заявляють про строки будівництва до 36 місяців та на порядок вищий рівень безпеки експлуатації цих енергоблоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-