Два підприємства держконцерну

Два підприємства держконцерну "Ядерне паливо" опинилися в списку санкцій РФ

Укрінформ
Державні підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" і "Смоли", що входять до складу держконцерну "Ядерне паливо", потрапили до списку санкцій Російської Федерації.

Список розміщений на сайті уряду РФ.

Як відомо, СхідГЗК видобуває і переробляє уранові руди для виробництва палива для українських АЕС. Збагачення уранового концентрату відбувається на території РФ. Водночас, ця операція проводиться в рамках контракту ДП "НАЕК "Енергоатом" з російським "ТВЕЛ".

Концерн "Ядерне паливо" є акціонером ПрАТ «Завод з виробництва ядерного палива» (50% +1 акція) у  спільному українсько-російському підприємстві.

Читайте також: "Напугали бабу туфлями на каблуках": соцмережі - про санкції РФ

Міністерство енергетики та вугільної промисловістю влітку розробило два сценарії подальших відносин в атомній сфері з російською стороною - розірвання договору з російським ВАТ "ТВЕЛ" або викуп іноземним інвестором російської частки ПрАТ "Завод з виробництва ядерного палива" (49%). За заявою Міненерговугілля, потенційним покупцем російської частки є китайська корпорація з ядерної енергетики (China Nuclear Energy Industry Corporation, CNEIC). У міністерстві очікують, що сценарій з покупкою російських акцій китайською компанією допоможе Україні реалізувати проект з будівництва заводу ядерного палива

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-