Сторення умов для іноземного бізнесу в Україні є пріоритетом - Кубів

Сторення умов для іноземного бізнесу в Україні є пріоритетом - Кубів

Фото
Укрінформ
Однією з головних цілей українських реформ є створення комфортних умов роботи для іноземного бізнесу.

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на Міжнародному торгівельному форумі Хунцяо (Hongqiao) у Шанхаї, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Одним із важливих пріоритетів уряду є зміцнення торгівельних та економічних зв’язків з нашими партерами, де Китай є одним із пріоритетних”, - сказав урядовець.

Він звернув увагу на те, що одним із безумовних пріоритетів реформ є створення комфортного середовища для роботи іноземних інвесторів. Про суттєвий прогрес у цьому питанні свідчать міжнародні рейтинги, як-от Doing Business, в якому Україна з 152-го місця піднялася на 71-ше.

“Це однозначний сигнал для інвесторів – Україна саме зараз є надзвичайно привабливою для інвестицій завдяки зваженим крокам Президента, уряду і парламенту та послідовному впровадженню системних реформ в економіці, банківському секторі, державному управлінні, освіті, медицині, соціальній сфері тощо”, - підкреслив перший віце-прем'єр-міністр.

За його словами, протягом 5 років спостерігається постійне зростання обсягу двосторонньої торгівлі з КНР. За 8 місяців 2018 року українсько-китайська торгівля товарами зросла на 21%, сягнувши майже 5,8 млрд долл. А у наступні 5 років держави прагнуть досягнути позначки 10 млрд - саме цей показник був погоджений з віце-прем’єром Держради КНР Ма Каєм під час його візиту в Україну рік тому.

Читайте також: МЕРТ: Торгівля між Україною і Китаєм може зрости до $10 мільярдів за п'ять років

Кубів нагадав, що Україна однією з перших підтримала ініціативу голови КНР Сі Цзіньпіна з побудови економічного поясу Великого шовкового шляху і Морського шовкового шляху XXI століття. “Ми сподіваємося на реалізацію стратегічно важливих проектів у рамках підписаного Плану дій Україна - КНР з реалізації цієї ініціативи”, - сказав він.

Перший віце-прем'єр-міністр зауважив, що Україна територіально та геоекономічно є невід’ємною часткою цього великого проекту, а також “була і залишається надійним партнером для тих хто поважає її суверенітет, історію, культуру і народ”. Тому Київ вітає ініціативу Китаю встановити для всіх партнерів проекту «Пояс і шлях» чесні правила торгівлі, вільні від протекціонізму та проявів надмірного захисту власних ринків, які стримують динаміку глобального економічного зростання.

У цьому контексті Кубів навів приклад безчесної гри РФ на логістичних перевагах та територіальній винятковості, а саме йдеться про заборону Росією руху товарів, зокрема українських, через її територію. “Це завдає шкоди не тільки нам, а і й інтересам Китаю та інших учасників ініціативи і фактично знищує дух чесної і взаємовигідної торгівлі, який закладено Китаєм і його партнерами в цей геоекономічний проект", - підкреслив політик. 

Він закликав разом послідовно протидіяти абсолютно нелогічним з економічної точки зору та вкрай заполітизованим викликам, які штучно виникають на шляхах сполучень між країнами.

Кубів наголосив, що Україна підтримує розвиток міжнародної торгівлі та глобальну відкритість ринків, які залишаються рушієм ключових політичних, економічних, соціальних і культурних процесів розвитку демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-