Fitch підтвердило рейтинг України на рівні В-

Fitch підтвердило рейтинг України на рівні В-

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг України на рівні "В-".

Про це йдеться в повідомленні агентства.

"Fitch Ratings підтвердив рейтинг надійності дефолту емітента в іноземній валюті України (РДЕ) на рівні "B-" із стабільним прогнозом", - йдеться у повідомленні.

Втім, короткостроковий РДЕ України в іноземній і національній валютах підтверджений на рівні "В".

На рейтинги України, повідомляє Fitch Ratings, негативно впливають слабка зовнішня ліквідність, високі потреби в зовнішньому фінансуванні, пов'язані з погашенням зовнішньої заборгованості та структурними вадами, в умовах слабкого банківського сектору, інституційних обмежень та геополітичних і політичних ризиків.

Серед позитивних чинників, які впливають на рейтинг України, Fitch відзначає поліпшення довіри до української політики, покращення макроекономічної стабільності в країні, зменшення державного боргу, міжнародну підтримку.

Особливу увагу Fitch приділив продовженню співпраці з Міжнародним валютним фондом, яке пом’якшить ризики, пов’язані з погашенням в наступному році державного боргу та виборами.

Позитивним чинником агентство вважає те, що парламент схвалив проект бюджету України на 2019 рік у першому читанні.

Читайте також: Fitch: Україна має скоротити витрати держбюджету

Fitch після остаточного схвалення бюджету очікує від Ради директорів МВФ формального схвалення 14-місячної програми stand-bу, яка передбачає фінансування в розмірі 2,8 млрд доларів.

У рейтинговому агентстві також очікують, що міжнародні резерви України до кінця 2018 зростуть до 17,7 млрд доларів із 16,6 млрд доларів станом на 1 жовтня. Цьому, зокрема, сприятиме розблокування зовнішнього фінансування від МВФ та збільшення гнучкості валютного курсу.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings ще наприкінці літа відзначало високу залежність кредитоспроможності України від підтримки МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-