Fitch: Україна має скоротити витрати держбюджету

Fitch: Україна має скоротити витрати держбюджету

Укрінформ
Основними невирішеними питаннями, які залишилися в України в рамках програми співпраці з МВФ, є потенційні зміни до держбюджету-2018 для досягнення рівня дефіциту 2,5% ВВП та коригування тарифів на газ для населення.

Про це йдеться в прес-релізі рейтингового агентства Fitch Ratings, повідомляє «Слово і Діло».

«У другому кварталі 2018 року показники прибутковості держбюджету покращилися, але, ймовірно, знадобиться перегляд рівня витрат для досягнення цільового показника дефіциту», - відзначають аналітики агентства.

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинг Ощадбанку

Зокрема Fitch нагадує, що в липні український уряд ще на місяць залишив незмінними ціни на газ для населення, і на даний момент переговори з МВФ щодо формули тарифів все ще тривають.

При цьому надалі «можливі ускладнення в переговорах з політичних міркувань», враховуючи, що наближаються опалювальний сезон і майбутні в 2019 році вибори, зазначає Fitch.

Читайте також: У Мінфіні прокоментували майбутній візит місії МВФ в Україну

Як раніше повідомляло агентство, місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну в період з 6 по 19 вересня.

Під час візиту вона обговорить наступні кроки, "включаючи фінансову допомогу від МВФ на підтримку політики, спрямованої на збереження макроекономічної стабільності й забезпечення поступу економіки у напрямі стійкого та інклюзивного зростання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-